Facebook Youtube
Grilovaný zubáč v slaninke

Grilovaný zubáč v slaninke

90 min RybyZelenina

Ingrediencie

  • Filety zo zubáča Radoma
  • Tenké plátky slaninky
  • Šampiňóny
  • Cherry paradajky
  • Hrsť pistácií
  • Maslo Radoma
  • Soľ, korenie, limetka
  • Bazalka

Táto rybka má vďaka svojmu množstvu zubov jednoznačné pomenovanie - zubáč. Nemá takmer žiadne kosti a jeho mäsko je jemné, chudé, ale zároveň veľmi pevné. Zubáč je  vysoko cenený z kulinárskeho hľadiska a hodí sa na varenie, pečenie, smaženie a grilovanie.

Postup

Základom celého receptu je chutná a čerstvá ryba, ktorú si necháme aspoň dve hodiny rozmraziť v izbovej teplote a potom ju opláchneme vo vlažnej vode. Usušenú rybu v suchej čistej utierke nasolíme, okoreníme a pokvapkáme limetkou.


Takto pripravené filety zabalíme do plátkov slaninky a grilujeme na panvici s troškou masla z každej strany tak, aby slaninka mala chrumkavú kôrku a pustila do rybky všetky svoje chute. Postupne na panvicu pridávame všetky ostatné ingrediencie, najprv na plátky nakrájané šampiňóny a pistácie a ako posledné paradajky. Hotové podávame na opečenom chlebíku s kúskom čerstvej bazalky.

Tento recept sme pre Vás pripravili v spolupráci s foodblogerkou Anabelou. Pozrite si jej blog tu.