Facebook Youtube
Osviežujúci letný šalát zo sumčeka

Osviežujúci letný šalát zo sumčeka

60 min RybyŠaláty

Ingrediencie

  • Filety zo sumčeka Radoma
  • 1 menší grep
  • 3 pomaranče
  • 1 červená cibuľa
  • Kúsok mladej zelenej cibuľky
  • 2 lyžice bazového sirupu
  • 2 lyžice agáve (nie je nutné)
  • 1 lyžica olivového oleja extra virgin
  • Limetka
  • Kôpor

Tento šalát je zaiste ideálnym ľahkým obedom alebo večerou pre celú vašu rodinku. Šalát je nie len jednoduchý, ale aj ľahko stráviteľný a hlavne chutný! Citrusové ovocie ochladzuje organizmus, a preto je to určite skvelé osvieženie v týchto horúcich dňoch. A ryby obsahujú dôležité zdraviu prospešné látky pre Váš organizmus . Rybu nechajme zo dve hodinky rozmraziť, pokým nebudeme mať pekné jemné mäsko.

Postup

Najprv si pripravíme sumčeka. Je potrebné ho nechať v izbovej teplote, vopred rozmraziť. Keď už vidíme, že rybka nie je tvrdá a je pekne ohybná, opláchneme ju krátko vlažnou vodou a usušíme v suchej čistej utierke. Následne ju nasolíme a uvaríme na pare 8 až 10 minút podľa jej veľkosti. Odporúčame cibuľku nechať variť spolu s rybkou zo 3 minúty, aby jej chuť v šaláte nebola tak ostrá.

Kým sa nám rybka varí, pripravíme si šťavu a to tak, že odšťavíme polovičku grepu, jeden celý pomaranč, polovičku limetky a pridáme bazový sirup. Šťavu premiešame. Ošúpeme a nadrobno nakrájame všetky ostatné ingrediencie, kde sa snažíme hlavne bielu šupku na grepe a pomaranči odkrajovať, ďeťom by totiž mohla vadiť.

Uvareného sumčeka nakrájame na drobné kúsky a premiešame s pripravenou šťavou a zmesou ostatných ingrediencií.

Čo je ale najdôležitejšie na tomto celom recepte - šalát je potrebné nechať odležať v chladničke aspoň 2 hodiny, všetky chute sa tým nádherne prepoja.

Veríme, že si tento recept obľúbite :)

Tento recept sme pre Vás pripravili v spolupráci s foodblogerkou Anabelou. Pozrite si jej blog tu.