Facebook Youtube
Pstruh na grappe

Pstruh na grappe

30 min RybyZelenina

Ingrediencie

  • filety zo pstruha dúhového Radoma 400g
  • soľ, korenie
  • maslo Radoma
  • špaldová múka celozrnná hladká podľa potreby (cca 5 polievkových lyžíc)
  • grappa (alebo pálenka) 0,5 dcl
  • cesnak 4 strúčiky
  • majoránka 1 čajová lyžica
  • rozmarín 1 čajová lyžica
  • vývar alebo horúca voda 1 naberačka
  • citrón ½ ks

1. Rybu osolíme, okoreníme a pomúčime.

2. Na panvici, na rozpustenom masle pražíme rybu najprv od kože a potom z druhej strany. Každý filet pražíme cca 15 min, potom ich vyberieme a udržiavame v teple.

3. Do panvice s výpekom vlejeme grappu, pridáme pretlačený cesnak, majoránku, rozmarín. Necháme grappu chvíľku odpariť a vlejeme vývar. Dusíme cca 5 min. a nakoniec precedíme. Vrátime na plameň a zahustíme trochou špaldovej múky.

4. Filety naservírujeme, prelejeme omáčkou a dozdobíme plátkami citróna.

Recept sme pripravili v spolupráci s foodblogerkou Dorou. Viac receptov môžete nájsť na jej blogu tu.