Ingrediencie
- filety zo pstruha dúhového Radoma 400g
- soľ, korenie
- maslo Radoma
- špaldová múka celozrnná hladká podľa potreby (cca 5 polievkových lyžíc)
- grappa (alebo pálenka) 0,5 dcl
- cesnak 4 strúčiky
- majoránka 1 čajová lyžica
- rozmarín 1 čajová lyžica
- vývar alebo horúca voda 1 naberačka
- citrón ½ ks
1. Rybu osolíme, okoreníme a pomúčime.
2. Na panvici, na rozpustenom masle pražíme rybu najprv od kože a potom z druhej strany. Každý filet pražíme cca 15 min, potom ich vyberieme a udržiavame v teple.
3. Do panvice s výpekom vlejeme grappu, pridáme pretlačený cesnak, majoránku, rozmarín. Necháme grappu chvíľku odpariť a vlejeme vývar. Dusíme cca 5 min. a nakoniec precedíme. Vrátime na plameň a zahustíme trochou špaldovej múky.
4. Filety naservírujeme, prelejeme omáčkou a dozdobíme plátkami citróna.
Recept sme pripravili v spolupráci s foodblogerkou Dorou. Viac receptov môžete nájsť na jej blogu tu.