Facebook Youtube
Ravioli plnené treskou

Ravioli plnené treskou

0 min

Ingrediencie

  • treska filety Radoma Ryba Žilina
  • zemiaky 300g
  • soľ
  • korenie
  • muškátový oriešok mletý
  • citrónová šťava 2 polievkové lyžice
  • citrónová kôra strúhaná 1 čajová lyžica
  • čerstvé lístky šalvie 20 ks
  • vlašské orechy 50 g
  • himalájska soľ
  • rastlinné mlieko ryžové
  • olivový olej extra vergine podľa potreby
  • špaldová múka 200g
  • vajce 2ks
  • soľ štipka

1. Zemiaky uvaríme v šupke.

2. Vajíčka zmiešame s múkou a soľou a vypracujeme hladké cesto. Ak by bolo píliš suché, pridáme trošku vody a vymiesime. Odložíme na 30min. do chladničky.

3. Uvarené zemiaky ošúpeme a prepasírujeme. Rybie filety nakrájame nadrobno a romixujeme spolu s cesnakom, soľou, muškátom, citrónovou kôrou a šťavou a korením. Zmiešame so zemiakmi.

4. Pesto si pripravíme rozmixovaním všetkých daných surovín.

5. Dáme variť vodu na cestoviny, keď vrie, vsypeme trochu soli a vlejeme pár kvapiek oleja. Cesto vyvaľkáme natenko a do polovice jeho šírky naň kôpkujeme plnku za pomoci dvoch malých lyžičiek. Ja si ešte cesto po okrajoch plnky natieram vodou, aby sa cestá lepšie spojili.

6. Prázdnu stranu cesta preložíme cez plnkovú, čím ju prikryjeme. Okrúhlou formičkou vykrajujeme ravioli a tie vhadzujeme do vriacej vody.

7. Varíme cca 4 minúty a vyberieme odkvapkať na sitko.

8. Hotové ravioli servírujeme so šalviovým pestom. Môžeme ešte posypať nasekanými a nasucho opraženými vlašskými orechmi.