Facebook Youtube
Makrela so šalviou a limetkami

Makrela so šalviou a limetkami

120 min RybyZelenina

Ingrediencie

  • 3 ks makrela Radoma
  • olivový olej (podľa potreby)
  • čerstvé šalviové lístky
  • 3 menšie strúčiky cesnak
  • 1 - 2 ks bio limetka alebo citrón
  • štipka mletého bieleho korenia
  • soľ (podľa potreby)

Makrelu rozmrazíme, umyjeme a pomocou papierových utierok dobre osušíme. Naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý ešte natrieme olejom, aby sa nám makrely neprilepili. Osušené makrely zvonka aj zvnútra natrieme olejom a osolíme a okoreníme. Do brucha každej makrely vložíme 1 väčší šalviový lístok, jeden menší strúčik cesnaku rozkrojený na viac kúskov a 1 - 2 tenké plátky limetky a makrely upečieme. Ja som piekla asi 15 - 20 minút na 200°.

Celkový čas pečenia závisí od množstva a veľkosti rýb (riaďte sa svojou rúrou, každá rúra pečie inak). Markely servírujeme vcelku a prípadne si ich ešte môžeme na tanieri pokvapkať limetkovou šťavou podľa chuti (nie je nutné). Ako príloha sú vhodné zemiaky v akejkoľvek úprave, hocijaký zeleninový šalát alebo úplne postačí aj chrumkavé čerstvé pečivo, každému podľa chuti. 

Dobrú chuť. Recept sme pripravili v spolupráci s blogom Receptyzmojejkuchyne.