Facebook Youtube
Losos v lístkovom ceste

Losos v lístkovom ceste

150 min RybyZelenina

Ingrediencie

  • 3 červené cibule
  • 3 cukety
  • 3 červené papriky
  • 1 kg lososa Radoma
  • 2 balenia lístkového cesta
  • paradajkové pesto
  • 600 ml sladkej smotany 33%
  • čerstvá bazalka
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej
  • 1 vajíčko na potretie cesta

Príprava

Môžeme aj deň vopred - nachystať si pekný plát lososa a upiecť si zeleninu.

Losos
Rybu umyjeme, usušíme v suchej čistej utierke, a stiahneme z kože. Môžeme jemne nasoliť a dáme späť odpočívať do chladničky.

Zelenina
Cuketu a cibuľu nakrájame na kúsky, pridáme 4 lyžice olivového oleja. Papriku položíme na vrch nakrájanú na polovičky a dáme piecť na 180°C na 30 minút.
Zeleninu necháme dobre vychladnúť, najprv pod zakrytou fóliou, aby sa dalo paprike pekne stiahnuť vrchná koža. Potom ju nakrájame a zamiešame do ostatnej zeleniny.

Zábal


Lístkové cesto rozbalíme, okoreníme čiernym korením a trochou soli a položíme naň lososa, ktorého štedro potrieme paradajkovým pestom. Z odrezkov lístkového cesta povykrajujeme rybky a hviezdičky, ktoré použijeme nakoniec na ozdobu. Pripravenú zeleninu jemne naukladáme na rybku a prikryjeme druhým lístkovým cestom.

Ak nemáte pomocné dve ruky naviac, je lepšie si cesto narolovať na valček a postupne ho prikladať. Hviezdičky a rybky prilepíme vajíčkom a opačnou stranou nožíka spevním okraje lístkového cesta. Všetko potrieme vajíčkom.

Zo zvyšku cesta si môžete spraviť slané štangle alebo slimáčiky. Takto zabaleného lososa vložím do vyhriatej rúry na vyhriaty plech na 35 minút a 180°C .

Omáčka

Sladkú 33% smotanu, nakrájanú bazalku a 5 polievkových lyžíc pesta zamiešame a teplé podávame k rybke.

Tento recept sme pre Vás pripravili v spolupráci s foodblogerkou Anabelou. Pozrite si jej blog tu.