Facebook Youtube
Rybia roláda zo zubáča s olivami

Rybia roláda zo zubáča s olivami

45 min RybyZelenina

Ingrediencie

  • zubáč filety Radoma 2ks
  • lístkové cesto Radoma 1ks
  • špenátový pretlak Radoma 1 balenie (cca 400g)
  • čierne olivy 2 hrste
  • soľ morská podľa potreby

1. Filety, ak sú mrazené, necháme úplne rozmraziť, najlepšie cez noc, to isté urobíme aj so špenátom. Ten vložíme do sitka, aby sa zároveň scedil. Po rozmrazení ho ešte postláčame, aby sme odstránili prebytočnú vodu.

2. Olivy nasekáme nadrobno. Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a do stredu pozdĺžne naukladáme náplň, pričom vpredu i vzadu plnky necháme miesto na zavinutie koncov rolády. Najprv ukladáme filety, tie osolíme, na ne uložíme špenátovú drť a nakoniec nasekané olivy.

3. Bočné strany cesta kolieskovým rezátkom nakrájame na cca 1,5 cm rezance šikmo od plnky smerom von po celej dĺžke cesta. Roládu skladáme tak, že začneme nerozrezanými koncami, tie zavinieme a urobíme tak končeky, na ne ukladáme striedavo z jednej a z druhej strany rezance až kým nemáme závin hotový. Zbytky cesta použijeme na dekoráciu. Fantázii sa medze nekladú, zvolíme ich podľa ročného obdobia, či príležitosti.

4. Pečieme pri 180°C 30 minút. Môžeme krájať ešte za horúca (viď foto) alebo počkáme, kým závin vychladne – vtedy je rez ostrý a úhľadný.

TIP: druh ryby môžeme obmieňať podľa chuti (napr. aj losos sa veľmi hodí) a plnku tiež, špenát sa dá nahradiť hráškovým pyré, olivy sušenými paradajkami, môžeme pridať aj štipku cappár.

Recept sme pripravili v spolupráci s blogom Dora’s Art.