Facebook Youtube
Zubáč s kvakovým pyré

Zubáč s kvakovým pyré

30 min RybyZelenina

Ingrediencie

  • filety zo zubáča Radoma 400g
  • kvaka 600g
  • šalotka 100g
  • maslo Radoma 50g
  • cherry paradajky 400g
  • cesnak neolúpaný (2 celé hlavičky)
  • olivový olej
  • soľ
  • biele korenie
  • zeleninový vývar (prípadne voda)
  • žerucha
  • citrón

Postup prípravy:


Najskôr na olivovom oleji orestujeme šalotku, pridáme na kocky nakrájanú kvaku, osolíme a podlejeme zeleninovým vývarom, prípadne vodou. Po uvarení do mäkka scedíme a prepasírujeme. Pridáme maslo a dochutíme mierne soľou. Pri izbovej teplote rozmrazené filety zubáča osolíme, okoreníme čerstvým mletým bielym korením a opečieme najskôr zo strany kože. Na panvici spolu s rybou orestujeme aj na polovicu prekrojenú, celú hlavičku cesnaku, ktorej predtým zrežeme z oboch strán konce. Pridáme aj celé cherry paradajky a rybu dopečieme z druhej strany. Servírujeme spolu s citrónom a žeruchou.

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov nájdete na tomto linku.

Za prípravu tohto receptu ďakujeme Romanovi Peknému, šéfkuchárovi hotela Villa Nečas v Žiline.