Facebook Youtube
Tilapia s tandori korením na zeleninovom bulgure

Tilapia s tandori korením na zeleninovom bulgure

25 min RybyZelenina

Ingrediencie

  • filety z tilapie Radoma 800g
  • bulgur (lámaná pšenica) 500g
  • šalotka 100g
  • čerstvá cuketa 200g
  • čerstvá mrkva 100g
  • zeleninový vývar 0,5l
  • olivový olej
  • soľ
  • tandori korenie
  • ľanové semiačka
  • pažítka

Postup prípravy:


Bulgur namočíme 3 hodiny pred varením do studenej vody. Na olivovom oleji orestujeme šalotku a pridáme scedený bulgur. Prilejeme zeleninový vývar a varíme do polo-mäkka. Pridáme mrkvu a neskôr polovicu cukety, ktoré nakrájame na malé kocky. Všetko varíme, kým zmes nezmäkne. Dochutíme soľou, zjemníme maslom a pridáme nakrájanú pažítku. Pri izbovej teplote rozmrazené filety tilapie osolíme, okoreníme tandori korením a na rozohriatom olivovom oleji opečieme z oboch strán spolu s krúžkami cukety a kúskom šalotky. Pred záverom posypeme rybu z jednej strany ľanovými semiačkami.

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov nájdete na tomto linku.

Za prípravu tohto receptu ďakujeme Romanovi Peknému, šéfkuchárovi hotela Villa Nečas v Žiline.