Facebook Youtube
Ružový losos so šafranovými zemiakmi a baby špenátom

Ružový losos so šafranovými zemiakmi a baby špenátom

25 min RybyVarenéZelenina

Ingrediencie

  • filety z ružového lososa Radoma 600g
  • zemiaky 800g
  • šalotka 100g
  • maslo Radoma 50g
  • baby špenát 200g
  • špargľa 200g
  • mrkva, šafran 2g
  • olivový olej
  • soľ
  • biele mleté korenie
  • žerucha

Postup prípravy:


Do osolenej vody pridáme nakrájané zemiaky, šafran a po cca 5 minútach špargľu. Uvaríme do mäkka. Scedíme a zemiaky zjemníme troškou rozpusteného masla. Filety lososa ružového nakrájame na cca. 150-gramové kúsky, osolíme, okoreníme a opečieme najskôr zo strany kože a neskôr aj z druhej strany. Na rozohriatom olivovom oleji si speníme nadrobno nakrájanú šalotku a pridáme na tenké rezance nakrájanú mrkvu. Nakoniec pridáme umytý baby špenát. Pár sekúnd orestujeme, osolíme a ihneď podávame. Na tanieri naservírujeme filet na kôpku špenátu. Na vrch položíme špargľu a dozdobíme žeruchou.

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov nájdete na tomto linku.

filety z ružového lososa

Za prípravu tohto receptu ďakujeme Romanovi Peknému, šéfkuchárovi hotela Villa Nečas v Žiline.