Facebook Youtube
Pstruh pečený s maslom z medvedieho cesnaku

Pstruh pečený s maslom z medvedieho cesnaku

30 min RybyPečenéZelenina

Ingrediencie

  • pstruh Radoma 4ks
  • maslo Radoma 100g
  • medvedí cesnak 50g
  • cesnak 1 hlavička
  • cuketa 1 ks
  • červená a žltá paprika 2ks
  • cherry paradajky 200g
  • jarná cibuľka 1 zväzok
  • balsamico
  • čerstvé oregano
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté korenie
  • poľný šalát
  • citrón

Postup prípravy:


Pstruhy potrieme olivovým olejom, zvnútra osolíme a mierne okoreníme. Do vnútra vložíme celé lístky medvedieho cesnaku a priečne prekrojený strúčik cesnaku. Naplnené pstruhy vložíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť pri 180 stupňoch na cca 12 minút. Hneď po upečení ich prelejeme roztopeným maslom, do ktorého sme nakrájali medvedí cesnak. Cuketu a papriku nakrájame na tenké plátky a spolu s celými cherry paradajkami ich na panvici krátko ogrilujeme. Zelenina by počas grilovania nemala byť na sebe. Po grilovaní ju vložíme do misy, kde pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, balsamico redukciu a čerstvé oregano. Servírujeme spolu s poľným šalátom a citrónom.

Pstruh pečený s maslom z medvedieho cesnaku

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov nájdete na tomto linku.

Pstruh

Za prípravu tohto receptu ďakujeme Romanovi Peknému, šéfkuchárovi hotela Villa Nečas v Žiline.