Facebook Youtube
Pečený pstruh s tymiánom

Pečený pstruh s tymiánom

0 min RybyPečenéZelenina

Ingrediencie

  • pstruh Radoma (4 ks)
  • maslo Radoma (50 g)
  • čerstvý citrónový tymián
  • citrón
  • olivový olej
  • čerstvo namleté korenie štyroch farieb
  • nové zemiaky (500 g)
  • petržlenová vňať
  • hlávkový šalát
  • med
  • soľ

Postup prípravy:


Pri izbovej teplote rozmrazené pstruhy umyjeme, dobre osušíme a naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Papier ešte jemne natrieme olejom, aby sa ryby s kožou neprilepili. Pstruhy zvnútra aj zvonka osolíme a okoreníme. Do vnútra každého pstruha vložíme kúsok masla, jednu alebo dve vetvičky citrónového tymiánu a polovicu kolieska citrónu. Zvonku na ryby naukladáme tenké plátky masla a dáme piecť približne 25 minút na 180°. Celková doba pečenia záleží aj od množstva a veľkosti pstruhov. Ako prílohu podávame uvarené nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a hlávkový šalát s citrónovo-medovou zálievkou.

Pečený pstruh s tymiánom 

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma.

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.receptyzmojejkuchyne.blogspot.sk