Facebook Youtube
Vyprážaný zubáč v kokosovej kruste

Vyprážaný zubáč v kokosovej kruste

35 min RybyPečenéZelenina

Ingrediencie

  • Filety zo zubáča Exklusiv Radoma
  • kokosové mlieko
  • 1 bielko
  • strúhaný kokos
  • strúhanka
  • kokosový olej
  • zemiaky
  • maslo
  • soľ, čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • čili paprička (nemusí byť)
  • uhorkový šalát (uhorka, kyslá smotana, korenie soľ)

 

Postup

1 Deň vopred si pripravíme rybku
Vyberieme ju z mrazničky, prepláchneme vo vlažnej vode a dobre osušíme. Rybku jemne osolíme, zabalíme do suchej utierky a necháme na noc v chladničke.

2 Opečieme zemiaky
Zemiaky uvaríme len krátko, pretože sa budú dopekať na panvici s maslom.

3 Rybka sa robí vždy ako posledná
Rybka musí byť čerstvo opražená, aby bola naozaj chrumkavá. Robíme ju vždy výhradne na panvici a teda ako poslednú, keď už máme všetko ostatné pripravené.

Vyberieme ju z chladničky, namočíme do kokosového mlieka s bielkom a nechám chvíľku odležať. Pripravíme si zatiaľ misku, kde budeme rybku obaľovať a dáme do nej strúhaný kokos a strúhanku. Rybku obalíme a opečieme na kokosovom oleji z každej strany na prudšom plameni, z každej strany aspoň dve-tri minútky. Opečenú rybku vyberieme, položíme na papierovú utierku a ihneď podávame.

 

Za recept ďakujeme blogu recepty s Anabelou.