Facebook Youtube
Pražma na zelenom korení

Pražma na zelenom korení

30 min Ryby

Ingrediencie

  • Pražma zlatá Radoma
  • Ančovičky
  • Kapary
  • Cesnak
  • Petržlenová vňať
  • Šťava z citróna
  • Olivový olej
  • Maslo
  • Zelené korenie
  • Cibuľa
  • Smotana 30%
  • Čerstvo mleté čierne korenie
  • Bulgur
  • Cherry paradajky

Najskôr dobre prepláchneme bulgur, čo je vlastne drvená pšenica a potom ju dáme variť do osolenej vody (1:2). Po 15 minútach zlejeme prebytočnú vodu a necháme ho odpočívať ešte pár minút pod pokrievkou. Pokiaľ sa bude variť, tak zatiaľ môžeme na masle orestovať nakrájanú cibuľku s mletým čiernym korením a nakrájanými cherry paradajkami, z tých odstránime vnútornú časť a potom môžeme pridať k uvarenému bulguru.

Ryby dobre osušíme (aby sa nelepili potom pri pečení na panvicu), odrežeme plutvy a hlavy, narežeme ich po bokoch a necháme chvíľku odpočívať. Zatiaľ si nakrájame petržlenovú vňať, ančovičky, strúčik cesnaku a kapary (tie predtým prepláchneme) a dochutíme niekoľkými kvapkami olivového oleja a citrónovej šťavy.

Touto zmesou natrieme ryby, povtláčame ju do zárezov aj do bruškiek, a do každého dáme ešte tenký plátok masla.

Na panvici s maslom a olivovým olejom ich opečieme, z každej strany asi 4-5 minút a hotové ich na chvíľku zabalíme do alobalu. Na masle orestujeme cibuľku, dve nakrájané ančovičky, zelené a mleté čierne korenie. Po piatich minútach ich zalejeme smotanou, dochutíme soľou a necháme prevrieť. Výborná omáčka je hotová.

Dobrú chuť!

Ďakujeme za prípravu receptu blogu S varechou v ruke.