Facebook Youtube
Podkova lososa s hrachovo-zemiakovou kašou

Podkova lososa s hrachovo-zemiakovou kašou

25 min Ryby

Ingrediencie

  • podkova Losos Keta značky Radoma
  • 2 menšie zemiaky
  • 1/2 hrnčeka lúpaného hrachu
  • čerstvá bazalka
  • korenie
  • celá rasca
  • olivový olej
  • soľ
  • zelenina na šalát

Rozmrazeného lososa dobre vysušíme kuchynskou utierkou, osolíme a okoreníme z oboch strán. Na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja ho opečieme z oboch strán. Kým sa losos pečie (cca 10. min), pridáme naň na jemno nakrájaný cesnak a na malé kúsky natrhané listy bazalky. Niekoľko ráz otočíme, aby sa ryba do hneda prepiekla. Prepláchnutý hrach necháme cca 1 hod. postáť vo vode. Následne k nemu pridáme nakrájané zemiaky a varíme vo vode tak, aby bola voda mierne nad nimi. Ochutíme soľou, rascou a necháme variť do rozvarenia a za miešania na miernom plameni, kým nevznikne kaša. K hotovému jedlu môžeme podávať zeleninový šalát podľa svojej chute. 

Za prípravu receptu ďakujeme blogerke Romane - www.instagram.com/rommiemax/


Kontaktujte nás