Facebook Youtube
Zubáč s pečenou zeleninou a pšenom

Zubáč s pečenou zeleninou a pšenom

40 min Ryby

Ingrediencie

  • filety zubáča značky Radoma
  • cherry paradajky
  • 2 papriky
  • červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200g pšena
  • rozmarín
  • tymián
  • čierna rasca
  • červená mletá paprika
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • morská soľ

Filety zubáča po dôkladnom rozmrazení opláchneme, osušíme, posypeme čiernou rascou, červenou mletou paprikou, rozmarínom, tymianom a morskou soľou a dáme piecť do rúry na 210 st. 25 min. Medzitým si pripravíme cherry paradajky, nakrájame papriku a spolu s prekrojenými strúčikmi cesnaku a kolieskami červenej cibule ich uložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 st. cca 40 min. Po vybratí a krátkom ochladení zeleninu rozmixujeme spolu s čerstvými lístkami bazalky a dosolíme podľa chuti. Pšeno pred varením sparíme vriacou vodou a prepláchneme. Dáme variť na 15 min. a po scedení ho opláchneme a dochutíme podľa potreby.

Za prípravu receptu ďakujeme foodblogerke Mirke - www.instagram.com/chudnemjedlom/


Kontaktujte nás