Facebook Youtube
Cuketovo-hráškové risotto s lososom

Cuketovo-hráškové risotto s lososom

30 min RybyVarené

Ingrediencie

  • 150 g lososa s kožou Radoma
  • 200g ryže
  • 600ml vývaru
  • 1dcl bieleho vína
  • 2 šalotky
  • 3/4 hrnčeka mrazeného hrášku
  • pol. cukety
  • 40g masla
  • 0,5dcl sladkej smotany
  • strúčik cesnaku
  • soľ
  • čierne a biele korenie
  • tymian
  • olivový olej
  • citrón
  • vnať fenikla
  • čerstvá bazalka

Na troche masle orestujeme najemno nakrájanú šalotku. Pridáme ryžu a za stáleho miešania restujeme cca 1 min. Zalejeme vínom a po vyvarení pridáme naberačku vývaru. Postup opakujeme cca 20 min. do zmäknutia ryže. Medzičasom orestujeme druhú porciu šalotky na masle a pridáme na kúsky nakrájanú cuketu, nastrúhaný cesnak a štipku čierneho korenia. Cca 3-5 min. dusíme prikryté do polomäkka. Pridáme hrášok, fenikel a osolíme. Necháme prevrieť a vlejeme smotanu. Keď zmes zovrie, odstavíme a dochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy. Odoberieme 1/3 zmesi bokom na dekoráciu. Zvyšok zmesi vymixujeme dohladka spolu s lístkami mäty. Predhrejeme rúru na 220 st. Filety lososa osušíme, osolíme, pridáme štipku bieleho korenia a navrch dáme trocha masla a vetvičky tymianu. Pečieme cca 4 min. Do ryže vmiešame vymixovanú zmes, prihrejeme spolu v hrnci a po odstavení vmiešame zvyšok masla.

Za prípravu receptu ďakujeme blogu www.laskavhrncoch.blogspot.com


Kontaktujte nás