Facebook Youtube
Konfitovaný zubáč s quinoou

Konfitovaný zubáč s quinoou

40 min Ryby

Ingrediencie

  • 2 filety zubáča Radoma
  • 300ml olivového oleja
  • 200g quinoi
  • 300g mrazeného hrášku
  • 75ml smotany na varenie
  • 50g masla
  • 1 citrón
  • 100ml zeleninového vývaru
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Quinou uvaríme v osolenej vriacej vode po dobu 10-13 min. Mrazený hrášok taktiež uvaríme (cca 7 min.) Z troch štvrtín uvareného hrášku pripravíme pyré v mixéri spolu s 25 g masla a smotanou na varenie. Rozmixujeme na pyré a prepasírujeme cez sitko. Výsledné pyré zmiešame s už uvarenou quinoou a pridáme zvyšok hrášku. Konfitovanú rybu pripravíme pomalým varením na tuku. Pri zubáčovi sa skvele hodí prepustené maslo alebo olivový olej. Olivový olej v hrnci necháme zohriať, avšak nie natoľko aby vrel. Po pár minútach pridáme ryby. Necháme ich pomaly variť po dobu 5-10 minút (čas závisí od hrúbky ryby). Po vybratí ich jemne osolíme. Na omáčku si rozpustíme zvyšok masla. Pridáme vývar, šťavu a kôru z citróna a štipku čierneho korenia. Necháme 5 minút vyredukovať a s omáčkou na záver prelejeme rybu.

Za prípravu receptov ďakujeme blogerke Lucii Gatialovej. Viac jej originálnych nápadov je na stránke www.blogujemvkuchyni.com

 


Kontaktujte nás