Facebook Youtube
Treska v pivnom cestičku

Treska v pivnom cestičku

35 min Ryby

Ingrediencie

  • 3 filety tresky tmavej Radoma
  • 10 baby zemiakov
  • 150g mrazeného hrášku
  • zrelé avokádo
  • 150ml piva
  • 100ml smotany na varenie
  • 5 PL hladkej múky
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • maslo
  • olej
  • čerstvé vetvičky rozmarínu
  • mletá rasca

Z piva, múky, soli a korenia si vytvoríme cestíčko na rybku. Všetky ingrediencie spolu rozmiešame v miske. Filety rýb obalíme v múke a následne v cestíčku, ktoré mierne osolíme. Ryby pečieme v oleji z každej strany cca 5 min., aby bolo cestíčko zlatisté. Baby zemiaky uvaríme vo vode. Po uvarení ich rozkrojíme na polovice a na troche masla (5-10 min.) opekáme spolu s rozmarínom. Môžeme podľa chuti osoliť, okoreniť a pridať trochu mletej rasce. Hrášok takisto povaríme aspoň 5 min. Rozmixujeme ho v mixéri spolu s avokádom, lyžicou masla a smotanou. Krém prepasírujeme cez sitko a môžeme podávať.

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com 


Kontaktujte nás