Treska v pivnom cestičku
35 min
Ryby
Ingrediencie
- 3 filety tresky tmavej Radoma
- 10 baby zemiakov
- 150g mrazeného hrášku
- zrelé avokádo
- 150ml piva
- 100ml smotany na varenie
- 5 PL hladkej múky
- soľ
- čierne mleté korenie
- maslo
- olej
- čerstvé vetvičky rozmarínu
- mletá rasca
Z piva, múky, soli a korenia si vytvoríme cestíčko na rybku. Všetky ingrediencie spolu rozmiešame v miske. Filety rýb obalíme v múke a následne v cestíčku, ktoré mierne osolíme. Ryby pečieme v oleji z každej strany cca 5 min., aby bolo cestíčko zlatisté. Baby zemiaky uvaríme vo vode. Po uvarení ich rozkrojíme na polovice a na troche masla (5-10 min.) opekáme spolu s rozmarínom. Môžeme podľa chuti osoliť, okoreniť a pridať trochu mletej rasce. Hrášok takisto povaríme aspoň 5 min. Rozmixujeme ho v mixéri spolu s avokádom, lyžicou masla a smotanou. Krém prepasírujeme cez sitko a môžeme podávať.
Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com