Facebook Youtube
Maslová makrela

Maslová makrela

30 min Ryby

Ingrediencie

  • 2 makrely Radoma
  • 200g sépiových špagiet
  • 1 šalotku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 kápie
  • 3 baby cukety
  • 200g zelenej špargle
  • maslo
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • tymian
  • rozmarín
  • citrón

 Makrely spracujeme na 4 rovnomerné filety a osolené ich na troche masla opečieme. Najprv zo strany kože (3 min.) a potom z druhej strany (2 min). K rybe pridáme na panvicu pre dochutenie aj strúčik cesnaku a bylinky. Na záver pokvapkáme citrónom. Sépiové špagety varíme v osolenej vode cca 8-10 minút. Omáčku pripravíme z nakrájanej šalotky a cesnaku, ktoré orestujeme na olivovom oleji. Pridáme nakrájané kápie, ktoré podlejeme vodou, ochutíme soľou, korením a dusíme aspoň 10-15 minút. Zmes rozmixujeme, prepasírujeme a zmiešame so špagetami. Recept doplníme aj o baby cuketu a zelenú špargľu, ktorú krátko povaríme a opečieme na masle. Na dozdobenie môžeme použiť šťaveľ a jedlé kvety.

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com


Kontaktujte nás