Facebook Youtube
Curry Fish

Curry Fish

25 min Ryby

Ingrediencie

  • 2 balenia filé z aljašskej tresky Radoma
  • 400ml konzerva kokosového mlieka
  • 300g pasírovaných rajčín/pyré
  • pohár vývaru
  • 3 PL pasty červeného kari
  • 2 PL arašidového masla
  • 10ml kokosového oleja
  • koriander
  • fazuľové lusky
  • brokolica
  • jazmínová ryža

Rybu vysušíme kuchynskou utierkou, osolíme a opečieme na oleji z oboch strán. Dáme ju bokom, a do horúcej panvice nalejeme pasírované rajčiny spolu s vývarom. Premiešame, aby sa tekutiny spojili. Pridáme kokosové mlieko. Keď začne omáčka jemne bublať, pridáme kari pastu a arašídové maslo, premiešame a necháme aspoň 5 min. variť. Omáčku ochutnáme a v pripáde potreby osolíme. Vložíme do nej opečenú rybku a varíme ešte ďalších 7 min na miernom stupni. Posypeme koriandrom, a podávame s jazmínovou ryžou spolu uvarenými a ochutenými fazuľovými luskami a brokolicou. Prípadne môžete použiť ako prílohu zeleninu podľa svojej chuti.

Za prípravu receptu ďakujeme blogerke Denise na Instagrame - www.instagram.com/benteinn 


Kontaktujte nás