Curry Fish
25 min
Ryby
Ingrediencie
- 2 balenia filé z aljašskej tresky Radoma
- 400ml konzerva kokosového mlieka
- 300g pasírovaných rajčín/pyré
- pohár vývaru
- 3 PL pasty červeného kari
- 2 PL arašidového masla
- 10ml kokosového oleja
- koriander
- fazuľové lusky
- brokolica
- jazmínová ryža
Rybu vysušíme kuchynskou utierkou, osolíme a opečieme na oleji z oboch strán. Dáme ju bokom, a do horúcej panvice nalejeme pasírované rajčiny spolu s vývarom. Premiešame, aby sa tekutiny spojili. Pridáme kokosové mlieko. Keď začne omáčka jemne bublať, pridáme kari pastu a arašídové maslo, premiešame a necháme aspoň 5 min. variť. Omáčku ochutnáme a v pripáde potreby osolíme. Vložíme do nej opečenú rybku a varíme ešte ďalších 7 min na miernom stupni. Posypeme koriandrom, a podávame s jazmínovou ryžou spolu uvarenými a ochutenými fazuľovými luskami a brokolicou. Prípadne môžete použiť ako prílohu zeleninu podľa svojej chuti.
Za prípravu receptu ďakujeme blogerke Denise na Instagrame - www.instagram.com/benteinn