Facebook Youtube
Pošírovaný zubáč s citrónovým maslom a teplým šalátom

Pošírovaný zubáč s citrónovým maslom a teplým šalátom

30 min Ryby

Ingrediencie

  • 400g zubáča Radoma
  • 1 menší kel
  • polovica póru
  • 1 konzerva cíceru
  • 5 plátkov slaniny
  • 50g masla
  • citrón
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej
  • bylinky
  • vývar

Pošírovanie je technika prípravy jedla, najčastejšie hydiny a rýb, kedy sa mäso ponorí do horúcej vody (cca 80-90 st., t.j. vody, ktorá je chvíľu pred varom). Vodu môžeme nahradiť aj vývarom, ako sme to urobili v tomto prípade.

Kúsky zubáča vo vývare pošírujeme cca 7-8 minút, závisí od hrúbky ryby. Keď rybu vyberieme, ochutíme ju soľou a čiernym korením. Touto prípravou sa ryba nerozpadáva a ostane šťavnatá. 

Ako prílohu si pripravíme teplý šalát. Na kvapke olivového oleja si opečieme nakrájanú slaninku, po dvoch min. k nej pridáme nakrájaný pór a kel. Asi 4-5 min. na miernom ohni dusíme a na koniec pridáme cícer, ktorému stačí na prípravu 1 min. Celý šalát dochutíme soľou a korením. Na záver pripravíme z byliniek (petržlen, pažítka), citrónovej kôry a šťavy ochutené maslo, ktoré pridáme na vrch ešte teplej ryby aby sa rozpustilo. Dobrú chuť. 

Za prípravu receptu ďakujeme blogerke Lucii. Viac jej receptov nájdete na www.blogujemvkuchyni.com 


Kontaktujte nás