Facebook Youtube
Podkovičky z lososa na prírodno so zemiakovým šalátom

Podkovičky z lososa na prírodno so zemiakovým šalátom

35 min RybyPečené

Ingrediencie

  • 3 podkovičky lososa Radoma
  • 300g zemiakov
  • 2 PL majonézy
  • 2 PL bieleho jogurtu
  • 1 mrkvu
  • 3 kyslé uhorky
  • 100g mrazeného hrášku
  • soľ
  • čierne korenie
  • cesnak
  • čerstvé bylinky (tymian, šalvia)
  • maslo
  • olivový olej

Zemiaky (my sme použili na ozvláštnenie fialové) uvaríme celé v šupke spolu s mrkvou, až kým nebudú úplne mäkké. Aspoň 4-5 min. prevaríme aj hrášok. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, rovnako aj mrkvu, kyslé uhorky a všetko spolu aj s hráškom zmiešame v miske. Pridáme jogurt, majonézu, príp. aj trošku kyslého nálevu z uhoriek. Ochutíme soľou, čiernym korením a pomiešame.

Podkovičky z lososa si namarinujeme v olivovom oleji, pretlačenom cesnaku a posekaných bylinkách so soľou a korením. Marinovať ich necháme cca 1 hod. v chladničke. Po vybratí ich opečieme na lyžičke masla, a to z každej strany aspoň 4-5 min. 

Za prípravu receptu ďakujeme blogerke Lucii. Viac jej receptov nájdete na www.blogujemvkuchyni.com


Kontaktujte nás