Recept

Gulášová polievka v chlebe

gulasova-polievka-v-chlebe30. April 2024

Gulášová polievka v chlebe

Ingrediencie:
  • PRETO RADOMA gulášová polievka 1 balenie
  • Hladká pšeničná chlebová múka 500g
  • Čerstvé droždie 21g( alebo sušené 7g)
  • Vlažná voda 270-300ml
  • Kryštálový cukor 12g
  • Olej 2PL
  • Vajce 1ks
  • Mlieko 20ml
  • Rasca za hrsť
  • Soľ - podľa chuti
Postup prípravy:

Najprv si pripravíme chlieb. Z vody (cca 1,5dcl), lyžičky cukru, trochu múky a pol kocky droždia si pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme 2 lyžice oleja, rascu, zvyšný cukor a soľ a pridáme nakysnutý kvások. Spolu vymiešame cesto. Ak sa nám lepí, pridáme trochu múky. Ak je naopak hrudkové, pridáme trochu vlažnej vody. Cesto necháme nakysnúť približne 30 minút. Keď je nakysnuté, vyberieme ho a na plechu vyformujeme bochníky. Pred vložením do trúby ich potrieme vajíčkom zmiešaným s mliekom. Chlieb vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 250°C približne 15 až 20 minút. Počas prvej fázy pečieme chlieb s vodným lúhom. Po 20 minútach stíšime teplotu na 180°C, vyberieme vodu a pečieme ešte ďalších 30 minút. Aby sme sa presvedčili, že je chlieb hotový, poklepeme ho zo spodnej strany. Ak je zvuk dutý, všetko je hotové.

Medzitým si pripravíme gulášovú polievku PRETO Radoma podľa návodu.

Chlieb necháme vychladnúť. Odrežeme vrchnú časť a vydlabeme miesto na polievku. Polievku podávame v chlebovom tanieri s odkrojeným vrchom chleba.

Za prípravu receptu ďakujeme Lukášovi Sírovcovi @chlopvkuchni.