Sladkovodné ryby Kapor Kapor je obľúbený pre svoje chudé, chutné mäso. Vhodný je na varenie i pečenie. Kapry z rybníka musia byť po výlove niekoľko dní držaní v čistej vode, aby sa zbavili svojej zemitej chuti. Pstruh potočný Mäso pstruha je veľmi jemné, chutné a možno ho ľahko oddeliť od kosti. Tradičnou formou, čo sa týka prípravy, je údenie. Vhodný je však aj na smaženie, varenie v pare, grilovanie a pečenie. Sumec Mäso mladých sumcov je vynikajúce, vhodné najmä na smaženie a varenie v pare. Je pomerne mastné, čo má negatívny dopad na chuť i skladovanie mäsa. Šťuka Biele mäso šťuky sa vyznačuje nízkym obsahom tuku, lahodnou chuťou a jemnosťou. Najlepšie chutí pečená a grilovaná. Zubáč Zubáč takmer nemá kosti a jeho mäso je jemné, chudé, ale zároveň veľmi pevné. Hodí sa na varenie, pečenie, smaženie i grilovanie. 1 2