Konfitovaný zubáč s quinoou

Konfitovaný zubáč s quinoou
- 2 filety PRETO Ryba Žilina Filety zo zubáča Exklusiv s kožou
- 300ml olivového oleja
- 200g quinoi
- 300g mrazeného hrášku
- 75ml smotany na varenie
- 50g masla1 citrón
- 100ml zeleninového vývaru
- soľ, čierne mleté korenie
Quinou uvaríme v osolenej vriacej vode po dobu 10-13 min. Mrazený hrášok taktiež uvaríme (cca 7 min.) Z troch štvrtín uvareného hrášku pripravíme pyré v mixéri spolu s 25 g masla a smotanou na varenie. Rozmixujeme na pyré a prepasírujeme cez sitko. Výsledné pyré zmiešame s už uvarenou quinoou a pridáme zvyšok hrášku. Konfitovanú rybu pripravíme pomalým varením na tuku. Pri zubáčovi sa skvele hodí prepustené maslo alebo olivový olej. Olivový olej v hrnci necháme zohriať, avšak nie natoľko aby vrel. Po pár minútach pridáme ryby. Necháme ich pomaly variť po dobu 5-10 minút (čas závisí od hrúbky ryby). Po vybratí ich jemne osolíme. Na omáčku si rozpustíme zvyšok masla. Pridáme vývar, šťavu a kôru z citróna a štipku čierneho korenia. Necháme 5 minút vyredukovať a s omáčkou na záver prelejeme rybu.
Za prípravu receptov ďakujeme blogerke Lucii Gatialovej. Viac jej originálnych nápadov je na stránke www.blogujemvkuchyni.com